Η Αρχιτεκτονική τέχνη

            Η τέχνη είναι διασκέδαση αλλά και αισθήματα. Είναι στη ζωή των περισσοτέρων από μας και όχι μόνο όσων ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτήν. Όμως δεν είναι μόνο διασκέδαση, και δεν είναι μόνο αισθήματα. Είναι <<ΙΑΣΗ>>, ίαση της ζωής.

            Η Αρχιτεκτονική είναι μια απ’ τις τέχνες, η πιο απαξιωμένη στη χώρα, και η πιο καταξιωμένη σε όλες τις οικονομικά πλούσιες χώρες. Τυχαίο; Μ’ αυτήν κυρίως θα ασχοληθούμε σ’ αυτή στήλη, αλλά και με τα νέα των κατασκευών, των κτιρίων, της διακόσμησης, της τεχνολογίας αυτών και τους νόμους.

            Για να σας δώσω τροφή: σκεφτείτε το έμβλημα-σύμβολο κάθε χώρας… Ναι! είναι μια κατασκευή. Αυτή η κατασκευή προσελκύει ντόπιους, τουρίστες, συνέδρια, εκθέσεις, και εκτός από χρήματα δίνει κύρος, αναγνωρισιμότητα, και μια σημαντική γεωπολιτική θέση στο χάρτη.

            Εκτός οικονομικού, τα αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα κτίρια, δρόμοι, πάρκα, λίμνες, γέφυρες, φράγματα κτλ. προσδίδουν μια ομορφιά, λειτουργικότητα, ευεξία, δηλ ΥΓΕΙΑ. Αλλά όχι στη χώρα μας…

            Βάζοντας την αρχιτεκτονική και διακόσμηση στη ζωής μας, εκτός από όμορφο περιβάλλον διαβίωσης, κερδίζουμε ηρεμία, συγκέντρωση, ταχύτητα, επαγγελματική απόδοση, λιγότερο άγχος, άρα μεσομακροπρόθεσμα πολύ καλύτερη Υγεία και χρήματα! Πως γίνεται αναλυτικά;

            Αυτό θα αναλύσουμε σ’ αυτή τη στήλη παράλληλα με τις εξελίξεις στην οικοδομή.    

Write the message